Categorie archief: Gezonde hapjes

Gezonde hapjes

Koriander hummus met pitabrood

Deze koriander hummus is een heerlijke variant op de originele hummus. Je kunt voor dit
recept kikkererwten uit blik gebruiken, of kikkererwten die je ’s nachts laat weken en
vervolgens kookt. Giet in beide gevallen de kikkererwten af maar vang 3 el van het vocht op.
Dit gebruik je later om de hummus tot een goed, smeuïg geheel te krijgen. Houd tevens 1 el
kikkererwten apart. Pak een citroen en rasp de gele schil en pers 1 helft uit. De knoflook
snijd je fijn en snijd de koriander grof. De kikkererwten, het vocht, de grofgesneden
koriander, het citroensap- en rasp, de knoflook en 2 el sesamolie in de beker van de
staafmixer of in een blender en pureer totdat je een gladde pasta bereikt. Voeg naar smaak
eventueel peper en zout toe. Serveer de hummus in een schaal en gebruik als garnering de
bewaarde kikkererwten en koriander. Besprenkel de hummus met wat olijfolie en eventueel
wat sesamzaad. Serveer deze heerlijke hummus met pitabrood of met wat rauwkost.
Natuurlijk kun je het nog op honderden andere manieren serveren, het is maar net wat jij
lekker vindt!

Ingrediënten:

  • 350 g kikkererwten in pot
  • 1 citroen
  • ½ teen knoflook
  • 15 g verse koriander
  • 3 el sesamolie
  • Peper, zout en eventueel peterselie voor de smaak.
  • pitabrood of rauwkost

Gegrilde tomaten gevuld met kaas en ei

Heerlijk gevulde tomaten met kaas en roerei. Een lekker vegetarisch borrelhapje.

Ingrediënten

  • twee eieren
  • 200 gram geraspte kaas
  • 4 tomaten (middelgroot)
  • 1 eetlepel melk
  • 100 gram boter
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Snijd een flink kapje van de tomaten.
  • Haal het vruchtvlees met een lepeltje eruit, leg het op een bord en snijd het in kleine stukjes.
  • Meng de melk en de eieren.
  • Doe het mengsel samen met de boter in een warme koekenpan.
  • Als het ei bijna gestold is, voeg dan de geraspte kaas en het tomatenvruchtvlees toe.
  • Blijf roeren todat u een dikke tomaten-ei-massa heeft.
  • Vul de tomaten met de massa en zet ze 7 minuten onder een niet al te hete grill.