Categorie archief: Makkelijke hapjes

Makkelijke hapjes

Parmezaanchips met zaadjes

Dit super simpele recept voor parmezaanchips zal iedereen versteld doen staan. Het is uiterst
gemakkelijk te bereiden en het resultaat is zeer smaakvol. Je hebt niet veel ingrediënten en
keukengerei nodig en daarom is dit recept ook zeer vriendelijk voor de portemonnee. Om te
beginnen verwarm je de oven voor op 180 °C. Meng vervolgens alle zaden met de geraspte
Parmezaanse kaas. Pak telkens hoopjes van dit kaasmengsel en leg voorzichtig om een
bakplaat met bakpapier. Druk ze niet hierbij niet te veel aan. Zet ze zo’n 10 tot 15 minuten in
de oven totdat ze mooi goudbruin zien. Het is zeker niet de bedoeling dat ze donkerbruin
zien. Haal de chips uit de oven wanneer je ziet dat de kleur goed is en laat ze flink afkoelen.
Voor dit recept kun je natuurlijk een zak gemengde zaden kopen, maar ook kun je zelf aan de
slag met het maken van een geschikt mix. Gebruik hiervoor zaden als Lijnzaad,
pompoenpitten en chiazaad. Ook sesamzaad en hennepzaad is zeer geschikt voor dit recept.
Eet smakelijk met dit heerlijke borrelhapje! Met dit recept maak je zo’n 16 stuks chips.
Vegetarisch en zeer snel te bereiden!

Ingrediënten:

  • 60 g gemengde zaden naar voorkeur
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas.

Maïskoekjes met crème fraîche

Gebakken koekjes van maïs met frisse crème fraîche.

Ingrediënten

  • twee theelepels bakpoeder
  • 100 gram bloem
  • 100 ml melk
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels maïskorrels (uit blik)
  • beetje zout
  • crème fraîche

Bereidingswijze

    • Doe de gezeefde bloem met het bakpoeder in een beslagkom.
    • Maak in het midden een kuiltje en doe hier de maïskorrels, de melk en het zout in.
    • Roer het goed door elkaar tot een mooi glad beslag.
    • Dek de kom af en laat het een kwartier rusten.
    • Gebruik voor het bakken van de maïskoekjes een koekenpan met antiaanbaklaag.
    • Verhit de pan en doe er de olie in.
    • Als de olie heet is, kan het beslag erin. Maak porties van ongeveer twee eetlepels per koekje.
    • Bak het beslag in ongeveer twee minuten goudbruin. Draai ze vervolgens om en bak de andere zijde ook in ongeveer twee minuten goudbruin.
  • Leg de koekjes op een bord met keukenpapier zodat ze kunnen uitlekken.
  • Serveer de maïskoekjes met een flinke lepel crème fraîche.