Categorie archief: Verjaardags hapjes

Verjaardags hapjes

Parmezaanchips met zaadjes

Dit super simpele recept voor parmezaanchips zal iedereen versteld doen staan. Het is uiterst
gemakkelijk te bereiden en het resultaat is zeer smaakvol. Je hebt niet veel ingrediënten en
keukengerei nodig en daarom is dit recept ook zeer vriendelijk voor de portemonnee. Om te
beginnen verwarm je de oven voor op 180 °C. Meng vervolgens alle zaden met de geraspte
Parmezaanse kaas. Pak telkens hoopjes van dit kaasmengsel en leg voorzichtig om een
bakplaat met bakpapier. Druk ze niet hierbij niet te veel aan. Zet ze zo’n 10 tot 15 minuten in
de oven totdat ze mooi goudbruin zien. Het is zeker niet de bedoeling dat ze donkerbruin
zien. Haal de chips uit de oven wanneer je ziet dat de kleur goed is en laat ze flink afkoelen.
Voor dit recept kun je natuurlijk een zak gemengde zaden kopen, maar ook kun je zelf aan de
slag met het maken van een geschikt mix. Gebruik hiervoor zaden als Lijnzaad,
pompoenpitten en chiazaad. Ook sesamzaad en hennepzaad is zeer geschikt voor dit recept.
Eet smakelijk met dit heerlijke borrelhapje! Met dit recept maak je zo’n 16 stuks chips.
Vegetarisch en zeer snel te bereiden!

Ingrediënten:

  • 60 g gemengde zaden naar voorkeur
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas.

Koriander hummus met pitabrood

Deze koriander hummus is een heerlijke variant op de originele hummus. Je kunt voor dit
recept kikkererwten uit blik gebruiken, of kikkererwten die je ’s nachts laat weken en
vervolgens kookt. Giet in beide gevallen de kikkererwten af maar vang 3 el van het vocht op.
Dit gebruik je later om de hummus tot een goed, smeuïg geheel te krijgen. Houd tevens 1 el
kikkererwten apart. Pak een citroen en rasp de gele schil en pers 1 helft uit. De knoflook
snijd je fijn en snijd de koriander grof. De kikkererwten, het vocht, de grofgesneden
koriander, het citroensap- en rasp, de knoflook en 2 el sesamolie in de beker van de
staafmixer of in een blender en pureer totdat je een gladde pasta bereikt. Voeg naar smaak
eventueel peper en zout toe. Serveer de hummus in een schaal en gebruik als garnering de
bewaarde kikkererwten en koriander. Besprenkel de hummus met wat olijfolie en eventueel
wat sesamzaad. Serveer deze heerlijke hummus met pitabrood of met wat rauwkost.
Natuurlijk kun je het nog op honderden andere manieren serveren, het is maar net wat jij
lekker vindt!

Ingrediënten:

  • 350 g kikkererwten in pot
  • 1 citroen
  • ½ teen knoflook
  • 15 g verse koriander
  • 3 el sesamolie
  • Peper, zout en eventueel peterselie voor de smaak.
  • pitabrood of rauwkost