Categorie archief: Verjaardags hapjes

Verjaardags hapjes

Koriander hummus met pitabrood

Deze koriander hummus is een heerlijke variant op de originele hummus. Je kunt voor dit
recept kikkererwten uit blik gebruiken, of kikkererwten die je ’s nachts laat weken en
vervolgens kookt. Giet in beide gevallen de kikkererwten af maar vang 3 el van het vocht op.
Dit gebruik je later om de hummus tot een goed, smeuïg geheel te krijgen. Houd tevens 1 el
kikkererwten apart. Pak een citroen en rasp de gele schil en pers 1 helft uit. De knoflook
snijd je fijn en snijd de koriander grof. De kikkererwten, het vocht, de grofgesneden
koriander, het citroensap- en rasp, de knoflook en 2 el sesamolie in de beker van de
staafmixer of in een blender en pureer totdat je een gladde pasta bereikt. Voeg naar smaak
eventueel peper en zout toe. Serveer de hummus in een schaal en gebruik als garnering de
bewaarde kikkererwten en koriander. Besprenkel de hummus met wat olijfolie en eventueel
wat sesamzaad. Serveer deze heerlijke hummus met pitabrood of met wat rauwkost.
Natuurlijk kun je het nog op honderden andere manieren serveren, het is maar net wat jij
lekker vindt!

Ingrediënten:

  • 350 g kikkererwten in pot
  • 1 citroen
  • ½ teen knoflook
  • 15 g verse koriander
  • 3 el sesamolie
  • Peper, zout en eventueel peterselie voor de smaak.
  • pitabrood of rauwkost

Kaasdriehoekjes

Knapperige kaaskoekjes van filedeeg.

Ingrediënten

voor 25 kaasdriehoekjes

    • 300 gram feta
    • vier eieren
    • 300 gram ricotta
    • 125 gram boter (gesmolten)
    • 1 pak filedeeg
    • peper

Bereidingswijze

Laat de oven voorverwarmen op 200 ºC.
Roer de eieren, feta en ricotta goed door elkaar in een kom. Voeg naar smaak peper toe.
Pak een laag filedeeg en besmeer deze met de gesmolten boter.
Leg er nog een laag filodeeg op en snijd er vier repen van (in de lengte).
Leg een theelepel van het mengsel in de rechterhoek van een van de repen.
Sla het deeg naar de linkerkant om zodat er een driehoekje ontstaat. Blijf het deeg omslaan totdat de reep op is.
Herhaal dit totdat het kaasmengsel op is.
Zet de driehoekjes ongeveer 20 minuten in de oven.