Het is natuurlijk voor verjaardags hapjes heel goed mogelijk om ze lekker gezond te maken. Dat
doe je bijvoorbeeld door een hapje met aubergine als basis te gebruiken. Zo kan je wat extra groente
tot je nemen op een lekkere manier. Dat je daar mozzarella en cherrytomaatjes bij gebruikt
is misschien ook niet zo vreemd. Het is immers bekend dat dit twee zeer geschikte
ingrediënten zijn om een borrelhapje mee te maken. Eigenlijk is het ook heel simpel. Je
snijdt de aubergine in plakjes. Vervolgens sprenkel je hier wat olijfolie op. Daarna bak je ze
even in een grillpan. Doe dit aan beide zijden natuurlijk. Je kan er vervolgens peper en zout
op strooien of malen. Leg er een plakje mozzarella op. Daar gaat vervolgens een half
tomaatje op. Tot slot kan er ook nog een blaadje basilicum op. Dit geheel kan je bij elkaar
houden door een prikker te gebruiken. Het is het best om het direct op te eten. Vooral ook
omdat je ze net in de grillpan hebt gebakken. Dat maakt het dus juist ook extra lekker om ze
direct op te dienen wanneer je een verjaardag hebt.
Ingrediënten:
Aubergine
Mozzarella
Tomaatjes
Basilicum
Peper
Zout
Olijfolie
Categorie archief: Gezonde hapjes
Wraps met kip en guacamole
Wraps vullen met kip en guacamole is een beproefd recept voor borrelhapjes dat over de gehele wereld wordt toegepast. Het is dan ook zeer gemakkelijk te maken en past eigenlijk overal bij. Er zijn verschillende manieren van bereiden. De methode waarbij je eerst zelf van avocado de guacamole maakt, geniet de voorkeur. Voor de kip is zowel gebruik te maken van de reepjes als van de plakjes vleeswaren. Gebruik wat sterkere en pittigere kruiden voor de guacamole. Op die manier zal het geheel niet te zacht worden. Denk dan bijvoorbeeld aan knoflook en rode peper. Het voordeel van borrelhapjes van wraps op deze wijze is dat ze direct op te dienen zijn. Ze hoeven niet verwarmd of gekoeld te worden voor optimaal
Ingrediënten:
2 wraps
100 gram kipfilet
1 avocado
1 teentje knoflook
1 rode ui
Rode peper
Cherrytomaatjes
Limoensap of citroensap
Peper
Zout
Koriander hummus maken
Deze koriander hummus is een heerlijke variant op de originele hummus. We gaan zelf hummus maken met kikkererwten uit blik, of kikkererwten die je ’s nachts laat weken en vervolgens kookt. Giet in beide gevallen de kikkererwten af maar vang 3 el van het vocht op. Dit gebruik je later om de hummus tot een goed, smeuïg geheel te krijgen. Houd tevens 1 el kikkererwten apart. Pak een citroen en rasp de gele schil en pers 1 helft uit. De knoflook snijd je fijn en snijd de koriander grof. De kikkererwten, het vocht, de grofgesneden koriander, het citroensap- en rasp, de knoflook en 2 el sesamolie in de beker van de staafmixer of in een blender en pureer totdat je een gladde pasta bereikt. Voeg naar smaak eventueel peper en zout toe. Serveer de hummus in een schaal en gebruik als garnering de bewaarde kikkererwten en koriander. Besprenkel de hummus met wat olijfolie en eventueel wat sesamzaad. Serveer deze heerlijke hummus met pitabrood of met wat rauwkost. Natuurlijk kun je het nog op honderden andere manieren serveren, het is maar net wat jij lekker vindt!
Ingrediënten:
- 350 g kikkererwten in pot
- 1 citroen
- ½ teen knoflook
- 15 g verse koriander
- 3 el sesamolie
- Peper, zout en eventueel peterselie voor de smaak.
- pitabrood of rauwkost