Categorie archief: Gezonde hapjes

Gezonde hapjes

Wraps met kip en guacamole

Wraps vullen met kip en guacamole is een beproefd recept voor borrelhapjes dat over de gehele wereld wordt toegepast. Het is dan ook zeer gemakkelijk te maken en past eigenlijk overal bij. Er zijn verschillende manieren van bereiden. De methode waarbij je eerst zelf van avocado de guacamole maakt, geniet de voorkeur. Voor de kip is zowel gebruik te maken van de reepjes als van de plakjes vleeswaren. Gebruik wat sterkere en pittigere kruiden voor de guacamole. Op die manier zal het geheel niet te zacht worden. Denk dan bijvoorbeeld aan knoflook en rode peper. Het voordeel van borrelhapjes van wraps op deze wijze is dat ze direct op te dienen zijn. Ze hoeven niet verwarmd of gekoeld te worden voor optimaal

Ingrediënten:
2 wraps
100 gram kipfilet
1 avocado
1 teentje knoflook
1 rode ui
Rode peper
Cherrytomaatjes
Limoensap of citroensap
Peper
Zout

Koriander hummus maken

Deze koriander hummus is een heerlijke variant op de originele hummus. We gaan zelf hummus maken met kikkererwten uit blik, of kikkererwten die je ’s nachts laat weken en vervolgens kookt. Giet in beide gevallen de kikkererwten af maar vang 3 el van het vocht op. Dit gebruik je later om de hummus tot een goed, smeuïg geheel te krijgen. Houd tevens 1 el kikkererwten apart. Pak een citroen en rasp de gele schil en pers 1 helft uit. De knoflook snijd je fijn en snijd de koriander grof. De kikkererwten, het vocht, de grofgesneden koriander, het citroensap- en rasp, de knoflook en 2 el sesamolie in de beker van de staafmixer of in een blender en pureer totdat je een gladde pasta bereikt. Voeg naar smaak eventueel peper en zout toe. Serveer de hummus in een schaal en gebruik als garnering de bewaarde kikkererwten en koriander. Besprenkel de hummus met wat olijfolie en eventueel wat sesamzaad. Serveer deze heerlijke hummus met pitabrood of met wat rauwkost. Natuurlijk kun je het nog op honderden andere manieren serveren, het is maar net wat jij lekker vindt!

Ingrediënten:

  • 350 g kikkererwten in pot
  • 1 citroen
  • ½ teen knoflook
  • 15 g verse koriander
  • 3 el sesamolie
  • Peper, zout en eventueel peterselie voor de smaak.
  • pitabrood of rauwkost

Gegrilde tomaten gevuld met kaas en ei

Heerlijk gevulde tomaten met kaas en roerei. Een lekker vegetarisch borrelhapje.

Ingrediënten

  • twee eieren
  • 200 gram geraspte kaas
  • 4 tomaten (middelgroot)
  • 1 eetlepel melk
  • 100 gram boter
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Snijd een flink kapje van de tomaten.
  • Haal het vruchtvlees met een lepeltje eruit, leg het op een bord en snijd het in kleine stukjes.
  • Meng de melk en de eieren.
  • Doe het mengsel samen met de boter in een warme koekenpan.
  • Als het ei bijna gestold is, voeg dan de geraspte kaas en het tomatenvruchtvlees toe.
  • Blijf roeren todat u een dikke tomaten-ei-massa heeft.
  • Vul de tomaten met de massa en zet ze 7 minuten onder een niet al te hete grill.