Categorie archief: Koude hapjes

Koude hapjes

Omelet met zalm

Wanneer een ei wordt gebruikt voor een borrelhapje, dan zal het vaak zo zijn dat het gaat
om een gevuld eitje in allerlei verschillende soorten varianten. Er is echter natuurlijk heel
veel meer mee mogelijk. Zo kan je er ook rolletjes van maken. Dat kan je doen door een
omelet te maken. Een leuk ingrediënt om mee te werken in rolletjes is zalm. Dit zie je ook
vaak wanneer wraps of courgettes worden gebruikt. In veel opzichten is het rolletje van
omelet dan ook hetzelfde. Je bakt eerst de omeletten. Die besmeer je met een zuivelspread.
Daarop gaat het plakje zalm. Werk het af met dille. Vervolgens kan je ze oprollen. Snijd de
rollen in kleinere gelijke rolletjes. Het is wel slim om ze eerst even onder wat folie af te laten
koelen in de koelkast. Dit maakt het snijden wat gemakkelijker. Vaak is een uur tot twee uur
afkoelen wel voldoende. Vervolgens kan je ze dan opdienen. Bedenk je ook dat er veel
andere opties zijn om als vulling van het rolletje te dienen. Zeker waar het gaat om de
zuivelspread kan je heel veel kanten op. Afhankelijk van hoeveel mensen je uitnodigt kan je
meer of minder van de ingrediënten gebruiken.

Ingrediënten:
Eieren
Melk
Plakken gerookte zalm
Peper
Zout
Zuivelspread naar keuze
Dille

Courgette met zalm en roomkaas

Zalm en roomkaas horen bij elkaar als het om borrelhapjes gaat. Voeg er een gezond
element als courgette aan toe en het is natuurlijk helemaal compleet. Je snijdt dan de
uiteinden van de courgette af. Vervolgens ga je er in de lengte dunne plakjes van maken.
Dit kan je het beste doen met bijvoorbeeld een dunschiller of met een schaaf. Het is slim om
ze even in te smeren met olie voor je ze grilt in een grillpan. De plakjes beleg je daarna met
zalm. Ook smeer je er wat roomkaas op. Het is altijd fijn om wat peper en zout te malen om
er op die manier wat meer smaak aan te geven. Wanneer je ze oprolt, doe je dat bij
voorkeur zo strak mogelijk. Bedenk je echter wel dat je niet met een wrap of een
pannenkoek bezig bent. Doe het dus wel met enig beleid. Doe er een prikker doorheen zodat
het geheel goed bij elkaar blijft wanneer je het serveert. Wat leuk is, is dat je de zalm en de
roomkaas natuurlijk ook heel gemakkelijk kan vervangen door andere ingrediënten. Er zijn
talloze opties.

Ingrediënten:
Courgette
Gerookte zalm in plakjes
Roomkaas
Olie
Peper
Zout

Gevulde Eieren met gorgonzola

Gevulde eieren maken is altijd een succes. Er zijn natuurlijk ook een aantal vaste recepten waar je op kunt teruggrijpen als het om dit hapje gaat. Het is echter vooral ook zo dat je af en toe
goed doet door eens iets nieuws te proberen. Dat kan bijvoorbeeld door te kiezen voor
gevulde eieren met gorgonzola. Al kan je deze kaassoort ook vervangen door een andere blauwaderkaas. Wat je dan doet is eerst de eieren goed hard koken. Daarna koel je
ze af en pel je ze. Je halveert ze mooi in de lengte. Je haalt de dooiers eruit. Wees daar wel
voorzichtig mee, want de helften moeten verder intact blijven om ze te kunnen vullen. Het
eigeel kan je gebruiken met zure room en de gorgonzola of andere kaas. Je prakt dit dan
samen tot een gelijk mengsel. Vervolgens kan je dit met een spuitzak weer in de eieren
aanbrengen. Wie er echt wat van wil maken neemt ook wat bieslook. Hiermee kan je de
gevulde eieren dan vervolgens garneren. Het voordeel van dit hapje is dat je het al goed van
tevoren kan maken. Het is namelijk het best koud op te dienen.


Ingrediënten:
Eieren
Gorgonzola
Zure room
Bieslook