Categorie archief: Koude hapjes

Koude hapjes

Koude wraps met kip en pesto

Kip en wraps lijken altijd met elkaar verbonden te zijn. Zeker wanneer er pesto aan wordt
toegevoegd voor de smaak. Daarom is het ook goed om precies te weten hoe je dit dan op
de best mogelijke manier kunt maken. Het fijne is dat ze makkelijk vooraf te maken zijn en
dat je er niet veel werk aan hoeft te hebben. Je koopt de wraps in de verpakking. Dit doe je
ook met de kipfilet vleeswaren. Je kunt ervoor kiezen om de pesto zelf te maken, maar er
zijn natuurlijk ook voldoende varianten hiervan die je gewoon direct in de winkel kunt
kopen. Daardoor ben je snel klaar. Je legt de wraps neer, maar niet nadat je ze eerst even
kort hebt gewarmd in de magnetron. Vermeng de pesto met wat Griekse yoghurt en
mayonaise om er een sausje van te maken. Dit sausje smeer je op de wraps. Vervolgens kan
er wat Parmezaanse kaas overheen. Daarop gaat een plakje kipfilet. Doe er ook wat rucola
bij. Rol de wrap nu strak op. Leg ze even een halfuur tot een uur in de koelkast en snij de
wraps daarna in kleinere rolletjes. Nu kan je er een prikker in stoppen en ze opdienen.

Ingrediënten:
Wraps
Gerookte kipfilet vleeswaren
1 el groene pesto
2 el Griekse yoghurt
2 el mayonaise
Geraspte Parmezaanse kaas
Rucola

Gevulde hamrolletjes van gerookte kipfilet met kruidenkaas en chutney

Het voordeel van gerookte kipfilet is dat je er eigenlijk geen werk aan hebt, maar dat je direct wel een goede basis hebt voor een borrelhapje. Daarom is het dus ook zo aantrekkelijk om ermee te werken. Bijvoorbeeld wanneer je het gebruikt in combinatie met een chutney van mango of een ander geschikt product. Je gebruikt dan een plakje kipfilet.

Doet daarop wat gorgonzola of een vergelijkbare kaassoort. Vervolgens verdeel je er voorzichtig met een theelepel wat van de chutney van jouw keuze over. Je kunt er ook nog wat rucola bij doen. Vervolgens rol je de kipfilet op. Laat het een uur koelen in de koelkast. Wanneer je ze uit de koelkast haalt, kan je alle plakjes gemakkelijk halveren. Je steekt er nu per stukje een prikker doorheen. Het is eigenlijk gewoon een goed alternatief voor het bekende hamrolletje dat je altijd weer tegenkomt op allerlei feestjes. Alle reden om daarom eens voor de alternatieve optie te gaan en een rolletje van kipfilet te maken. Zoals altijd geldt natuurlijk dat je de hoeveelheid van elk ingrediënt aanpast aan het aantal mensen dat je op bezoek krijgt.

Ingrediënten:
Plakjes gerookte kipfilet
Gorgonzola
Chutney
Rucola

Rosbief met tonijnsalade

Je wilt soms gewoon een stapje extra doen om iets bijzonders neer te zetten voor je gasten. Dan wil je een hapje bieden dat net wat meer luxe is dan je normaal gesproken zou doen. Daar is het borrelhapje van rosbief en tonijnsalade dan ook wel heel geschikt voor. De basis ligt echter allemaal bij wit casinobrood. Daar maak je kleine stukjes van. Dit kan je snijden, maar wanneer je er echt iets bijzonders van maakt, maak je ze rond met bijvoorbeeld een uitsteker. Deze stukjes rooster je. Wanneer je een broodrooster gebruikt, dan is het natuurlijk belangrijk om eerst te roosteren en pas daarna de stukjes te snijden of uit te steken. Smeer de tonijnsalade, eventueel aangelengd met wat mayonaise, dun op de stukjes brood. Leg er een blaadje rucola op, Vervolgens gaat daarop de rosbief. Nu kan er eventueel wat verse peper, zout en kappertjes op. Dien ze natuurlijk wel ook een beetje luxe op. Het is niet leuk om ze gewoon op een schaal uit de keuken te leggen. Gebruik bijvoorbeeld amusebestek hiervoor om het af te werken. De hoeveelheden van de ingrediënten hangen af van het aantal personen dat je bedient.

Ingrediënten:
Sneetjes wit casinobrood
Bakje tonijnsalade
Mayonaise
Plakjes rosbief
Rucola
Kappertjes
Peper
Zout