Groenten chips

Knapperige chips van verschillende soorten groenten. Lekker licht en gezond!

Ingrediënten

voor ca. tien personen

  • twee rode bieten
  • een zoete aardappel (groot)
  • acht aardperen
  • twee pastinaken
  • zeezout
  • plantaardige olie

Bereidingswijze

      • Maak de groenten schoon door ze te schillen of te schrappen.
      • Snijd de uiteinden af.
      • Gebruik een dunschiller om de groenten in dunne plakken te snijden. Doe dit in wel in de lengte.
      • Verhit de plantaardige olie tot zo’n 175 °C in een braad- of frituurpan.
      • Bak de plakjes groente 15 tot 30 seconden in de olie totdat ze knapperig zijn. Het makkelijkst is
      • om dit in kleine porties te doen, ongeveer een handje per keer.
      • Leg de gebakken plakjes op een stukje keukenpapier.
      • Bestrooi de nog warme chips met zeezout.
      • Serveer de chips in kleine schaaltjes.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes