Je wilt soms gewoon een stapje extra doen om iets bijzonders neer te zetten voor je gasten. Dan wil je een hapje bieden dat net wat meer luxe is dan je normaal gesproken zou doen. Daar is het borrelhapje van rosbief en tonijnsalade dan ook wel heel geschikt voor. De basis ligt echter allemaal bij wit casinobrood. Daar maak je kleine stukjes van. Dit kan je snijden, maar wanneer je er echt iets bijzonders van maakt, maak je ze rond met bijvoorbeeld een uitsteker. Deze stukjes rooster je. Wanneer je een broodrooster gebruikt, dan is het natuurlijk belangrijk om eerst te roosteren en pas daarna de stukjes te snijden of uit te steken. Smeer de tonijnsalade, eventueel aangelengd met wat mayonaise, dun op de stukjes brood. Leg er een blaadje rucola op, Vervolgens gaat daarop de rosbief. Nu kan er eventueel wat verse peper, zout en kappertjes op. Dien ze natuurlijk wel ook een beetje luxe op. Het is niet leuk om ze gewoon op een schaal uit de keuken te leggen. Gebruik bijvoorbeeld amusebestek hiervoor om het af te werken. De hoeveelheden van de ingrediënten hangen af van het aantal personen dat je bedient.
Ingrediënten:
Sneetjes wit casinobrood
Bakje tonijnsalade
Mayonaise
Plakjes rosbief
Rucola
Kappertjes
Peper
Zout