Categorie archief: Makkelijke hapjes

Makkelijke hapjes

Gevulde Eieren met gorgonzola

Gevulde eieren maken is altijd een succes. Er zijn natuurlijk ook een aantal vaste recepten waar je op kunt teruggrijpen als het om dit hapje gaat. Het is echter vooral ook zo dat je af en toe
goed doet door eens iets nieuws te proberen. Dat kan bijvoorbeeld door te kiezen voor
gevulde eieren met gorgonzola. Al kan je deze kaassoort ook vervangen door een andere blauwaderkaas. Wat je dan doet is eerst de eieren goed hard koken. Daarna koel je
ze af en pel je ze. Je halveert ze mooi in de lengte. Je haalt de dooiers eruit. Wees daar wel
voorzichtig mee, want de helften moeten verder intact blijven om ze te kunnen vullen. Het
eigeel kan je gebruiken met zure room en de gorgonzola of andere kaas. Je prakt dit dan
samen tot een gelijk mengsel. Vervolgens kan je dit met een spuitzak weer in de eieren
aanbrengen. Wie er echt wat van wil maken neemt ook wat bieslook. Hiermee kan je de
gevulde eieren dan vervolgens garneren. Het voordeel van dit hapje is dat je het al goed van
tevoren kan maken. Het is namelijk het best koud op te dienen.


Ingrediënten:
Eieren
Gorgonzola
Zure room
Bieslook

Garnalen hapjes met worst

Het is altijd fijn wanneer een borrelhapje ook echt iets bijdraagt aan het geheel. Het fijne
aan Spaanse worst is dat het op verschillende manieren gebruikt kan worden. Zo is het
bijvoorbeeld heel aantrekkelijk als ingrediënt in warme hapjes. Maar het past zeker ook goed
in een koud gerecht. Eigenlijk is het ook een heel makkelijke hapje. Je maakt er een soort spies van. Je
maakt dunne plakjes van de Spaanse worst. Die prik je op een prikker. Al kan je ze ook eerst
even bakken voor een twist. Vervolgens steek je er ook een garnaal op. Die kan je eventueel
ook eerst bakken, bij voorkeur in het vet dat je overhoudt van het bakken van de worstjes,
die je net in de pan had. Je kunt wat peterselie gebruiken voor de smaak en je kunt er
eventueel ook wat olijfolie op sprenkelen wanneer je dat zou willen. Omdat de stappen zo
makkelijk zijn, kan je ze snel maken. Dit is een groot voordeel van deze snack.

Ingrediënten:
Spaanse worst
Garnalen
Peterselie
Olijfolie

Koude wraps met kip en pesto

Kip en wraps lijken altijd met elkaar verbonden te zijn. Zeker wanneer er pesto aan wordt
toegevoegd voor de smaak. Daarom is het ook goed om precies te weten hoe je dit dan op
de best mogelijke manier kunt maken. Het fijne is dat ze makkelijk vooraf te maken zijn en
dat je er niet veel werk aan hoeft te hebben. Je koopt de wraps in de verpakking. Dit doe je
ook met de kipfilet vleeswaren. Je kunt ervoor kiezen om de pesto zelf te maken, maar er
zijn natuurlijk ook voldoende varianten hiervan die je gewoon direct in de winkel kunt
kopen. Daardoor ben je snel klaar. Je legt de wraps neer, maar niet nadat je ze eerst even
kort hebt gewarmd in de magnetron. Vermeng de pesto met wat Griekse yoghurt en
mayonaise om er een sausje van te maken. Dit sausje smeer je op de wraps. Vervolgens kan
er wat Parmezaanse kaas overheen. Daarop gaat een plakje kipfilet. Doe er ook wat rucola
bij. Rol de wrap nu strak op. Leg ze even een halfuur tot een uur in de koelkast en snij de
wraps daarna in kleinere rolletjes. Nu kan je er een prikker in stoppen en ze opdienen.

Ingrediënten:
Wraps
Gerookte kipfilet vleeswaren
1 el groene pesto
2 el Griekse yoghurt
2 el mayonaise
Geraspte Parmezaanse kaas
Rucola