Het is altijd fijn om makkelijke recepten te kunnen gebruiken voor borrelhapjes. Wanneer deze uit niet meer dan enkele ingrediënten bestaat, dan is het een stuk gemakkelijker om deze snel te maken. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor dit simpele tapas hapje dadels met bacon. Dit is een hapje dat ook nog eens lekker warm opgediend kan worden. Het is wel altijd eerst belangrijk om de pit uit de dadels te halen. Vervolgens kan je het in een plakje van de baconspek rollen. Om te zorgen dat de spek en dadel één geheel blijft bij het bakken, steek je er een prikker in. Daarna kunnen ze in de koekenpan of de oven. Het bakken is voldoende wanneer ze goed bruin worden en de bacon knapperig lijkt. Het is aantrekkelijk om er daarna nog een olie of vergelijkbare vloeistof over te sprenkelen om de smaak te bevorderen. Vervolgens kunnen ze direct worden opgediend. Al is een alternatieve optie om ze te laten afkoelen. De smaak van de olie trekt er dan wat meer in.
Let wel op dat de snacks altijd wat vettig zijn wanneer je ze serveert.
Ingrediënten:
Dadels
Plakjes bacon
Olie of een siroop