Gebakken koekjes van maïs met frisse crème fraîche.
Ingrediënten
- twee theelepels bakpoeder
- 100 gram bloem
- 100 ml melk
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels maïskorrels (uit blik)
- beetje zout
- crème fraîche
Bereidingswijze
- Doe de gezeefde bloem met het bakpoeder in een beslagkom.
- Maak in het midden een kuiltje en doe hier de maïskorrels, de melk en het zout in.
- Roer het goed door elkaar tot een mooi glad beslag.
- Dek de kom af en laat het een kwartier rusten.
- Gebruik voor het bakken van de maïskoekjes een koekenpan met antiaanbaklaag.
- Verhit de pan en doe er de olie in.
- Als de olie heet is, kan het beslag erin. Maak porties van ongeveer twee eetlepels per koekje.
- Bak het beslag in ongeveer twee minuten goudbruin. Draai ze vervolgens om en bak de andere zijde ook in ongeveer twee minuten goudbruin.
- Leg de koekjes op een bord met keukenpapier zodat ze kunnen uitlekken.
- Serveer de maïskoekjes met een flinke lepel crème fraîche.