zelf chips maken van parmezaan en zaadjes

Dit super simpele recept voor parmezaanchips zal iedereen versteld doen staan. Het is uiterst
gemakkelijk te bereiden en het resultaat is zeer smaakvol. Je hebt niet veel ingrediënten en
keukengerei nodig en daarom is dit recept ook zeer vriendelijk voor de portemonnee. Om te
beginnen verwarm je de oven voor op 180 °C. Meng vervolgens alle zaden met de geraspte
Parmezaanse kaas. Pak telkens hoopjes van dit kaasmengsel en leg voorzichtig om een
bakplaat met bakpapier. Druk ze niet hierbij niet te veel aan. Zet ze zo’n 10 tot 15 minuten in
de oven totdat ze mooi goudbruin zien. Het is zeker niet de bedoeling dat ze donkerbruin
zien. Haal de chips uit de oven wanneer je ziet dat de kleur goed is en laat ze flink afkoelen.
Voor dit recept kun je natuurlijk een zak gemengde zaden kopen, maar ook kun je zelf aan de
slag met het maken van een geschikt mix. Gebruik hiervoor zaden als Lijnzaad,
pompoenpitten en chiazaad. Ook sesamzaad en hennepzaad is zeer geschikt voor dit recept.
Eet smakelijk met dit heerlijke borrelhapje! Met dit recept maak je zo’n 16 stuks chips.
Vegetarisch en zeer snel te bereiden!

Ingrediënten:

  • 60 g gemengde zaden naar voorkeur
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes