Categorie archief: Vegetarische hapjes

Vegetarische hapjes

Kaaskoekjes in driehoekjes

Knapperige kaaskoekjes van filedeeg.

Ingrediënten

voor 25 kaasdriehoekjes

    • 300 gram feta
    • vier eieren
    • 300 gram ricotta
    • 125 gram boter (gesmolten)
    • 1 pak filedeeg
    • peper

Bereidingswijze

Laat de oven voorverwarmen op 200 ºC.
Roer de eieren, feta en ricotta goed door elkaar in een kom. Voeg naar smaak peper toe.
Pak een laag filedeeg en besmeer deze met de gesmolten boter.
Leg er nog een laag filodeeg op en snijd er vier repen van (in de lengte).
Leg een theelepel van het mengsel in de rechterhoek van een van de repen.
Sla het deeg naar de linkerkant om zodat er een driehoekje ontstaat. Blijf het deeg omslaan totdat de reep op is.
Herhaal dit totdat het kaasmengsel op is.
Zet de driehoekjes ongeveer 20 minuten in de oven.

Maïskoekjes met crème fraîche

Gebakken koekjes van maïs met frisse crème fraîche.

Ingrediënten

  • twee theelepels bakpoeder
  • 100 gram bloem
  • 100 ml melk
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels maïskorrels (uit blik)
  • beetje zout
  • crème fraîche

Bereidingswijze

    • Doe de gezeefde bloem met het bakpoeder in een beslagkom.
    • Maak in het midden een kuiltje en doe hier de maïskorrels, de melk en het zout in.
    • Roer het goed door elkaar tot een mooi glad beslag.
    • Dek de kom af en laat het een kwartier rusten.
    • Gebruik voor het bakken van de maïskoekjes een koekenpan met antiaanbaklaag.
    • Verhit de pan en doe er de olie in.
    • Als de olie heet is, kan het beslag erin. Maak porties van ongeveer twee eetlepels per koekje.
    • Bak het beslag in ongeveer twee minuten goudbruin. Draai ze vervolgens om en bak de andere zijde ook in ongeveer twee minuten goudbruin.
  • Leg de koekjes op een bord met keukenpapier zodat ze kunnen uitlekken.
  • Serveer de maïskoekjes met een flinke lepel crème fraîche.

Gegrilde tomaten gevuld met kaas en ei

Heerlijk gevulde tomaten met kaas en roerei. Een lekker vegetarisch borrelhapje.

Ingrediënten

  • twee eieren
  • 200 gram geraspte kaas
  • 4 tomaten (middelgroot)
  • 1 eetlepel melk
  • 100 gram boter
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Snijd een flink kapje van de tomaten.
  • Haal het vruchtvlees met een lepeltje eruit, leg het op een bord en snijd het in kleine stukjes.
  • Meng de melk en de eieren.
  • Doe het mengsel samen met de boter in een warme koekenpan.
  • Als het ei bijna gestold is, voeg dan de geraspte kaas en het tomatenvruchtvlees toe.
  • Blijf roeren todat u een dikke tomaten-ei-massa heeft.
  • Vul de tomaten met de massa en zet ze 7 minuten onder een niet al te hete grill.