Categorie archief: Verjaardags hapjes

Verjaardags hapjes

Aubergine hapjes met tomaat en mozzarella

Het is natuurlijk voor verjaardags hapjes heel goed mogelijk om ze lekker gezond te maken. Dat
doe je bijvoorbeeld door een hapje met aubergine als basis te gebruiken. Zo kan je wat extra groente
tot je nemen op een lekkere manier. Dat je daar mozzarella en cherrytomaatjes bij gebruikt
is misschien ook niet zo vreemd. Het is immers bekend dat dit twee zeer geschikte
ingrediënten zijn om een borrelhapje mee te maken. Eigenlijk is het ook heel simpel. Je
snijdt de aubergine in plakjes. Vervolgens sprenkel je hier wat olijfolie op. Daarna bak je ze
even in een grillpan. Doe dit aan beide zijden natuurlijk. Je kan er vervolgens peper en zout
op strooien of malen. Leg er een plakje mozzarella op. Daar gaat vervolgens een half
tomaatje op. Tot slot kan er ook nog een blaadje basilicum op. Dit geheel kan je bij elkaar
houden door een prikker te gebruiken. Het is het best om het direct op te eten. Vooral ook
omdat je ze net in de grillpan hebt gebakken. Dat maakt het dus juist ook extra lekker om ze
direct op te dienen wanneer je een verjaardag hebt.

Ingrediënten:
Aubergine
Mozzarella
Tomaatjes
Basilicum
Peper
Zout
Olijfolie

Gevulde Eieren met gorgonzola

Gevulde eieren maken is altijd een succes. Er zijn natuurlijk ook een aantal vaste recepten waar je op kunt teruggrijpen als het om dit hapje gaat. Het is echter vooral ook zo dat je af en toe
goed doet door eens iets nieuws te proberen. Dat kan bijvoorbeeld door te kiezen voor
gevulde eieren met gorgonzola. Al kan je deze kaassoort ook vervangen door een andere blauwaderkaas. Wat je dan doet is eerst de eieren goed hard koken. Daarna koel je
ze af en pel je ze. Je halveert ze mooi in de lengte. Je haalt de dooiers eruit. Wees daar wel
voorzichtig mee, want de helften moeten verder intact blijven om ze te kunnen vullen. Het
eigeel kan je gebruiken met zure room en de gorgonzola of andere kaas. Je prakt dit dan
samen tot een gelijk mengsel. Vervolgens kan je dit met een spuitzak weer in de eieren
aanbrengen. Wie er echt wat van wil maken neemt ook wat bieslook. Hiermee kan je de
gevulde eieren dan vervolgens garneren. Het voordeel van dit hapje is dat je het al goed van
tevoren kan maken. Het is namelijk het best koud op te dienen.


Ingrediënten:
Eieren
Gorgonzola
Zure room
Bieslook

Kaasstengels maken in de airfryer

Kaasstengels zijn natuurlijk zeer geschikt als verjaardags hapjes. In de meeste gevallen zal
je echter een plasticdoosje uit een wegwerpverpakking van een supermarkt voorgeschoteld
krijgen. Dat is natuurlijk niet de manier waarop jij dat aanpakt. Jij kiest er liever voor om er
iets bijzonders van te maken. Daarom bereid je je kaasstengels in de airfryer. Hiervoor
gebruik je filodeeg uit de vriezer. Dit laat je ontdooien, maar pas op dat ze niet uitdrogen.
Dat is niet de bedoeling ervan. Laat nu wat roomboter goed smelten. Snijd de kaas die je
gebruikt in gelijke repen. Dat gaat het best wanneer je de plakken op elkaar laat liggen. Je
legt nu een reepje op het deeg. Rol dit op om de vorm van een stengel te krijgen Smeer er
wat van de gesmolten boter op. Vouw nu het deeg dicht. Zo kan je zorgen dat de kaas niet
smelt uit de stengel in de airfryer. Smeer aan de buitenkant ook wat van de boter die je
gesmolten hebt. Als er geen boter meer is, kan je ook olie gebruiken. Nu kan je ze in de
airfryer opwarmen. 5 minuten is voldoende om ze goed te krijgen. Eventueel koop je een
chili dipsaus.

Ingrediënten:
Plakken kaas, bij voorkeur belegen
Plakken filodeeg
Roomboter
Olie