Categorie archief: Warme hapjes

Warme hapjes

Kaasstengels maken in de airfryer

Kaasstengels zijn natuurlijk zeer geschikt als verjaardags hapjes. In de meeste gevallen zal
je echter een plasticdoosje uit een wegwerpverpakking van een supermarkt voorgeschoteld
krijgen. Dat is natuurlijk niet de manier waarop jij dat aanpakt. Jij kiest er liever voor om er
iets bijzonders van te maken. Daarom bereid je je kaasstengels in de airfryer. Hiervoor
gebruik je filodeeg uit de vriezer. Dit laat je ontdooien, maar pas op dat ze niet uitdrogen.
Dat is niet de bedoeling ervan. Laat nu wat roomboter goed smelten. Snijd de kaas die je
gebruikt in gelijke repen. Dat gaat het best wanneer je de plakken op elkaar laat liggen. Je
legt nu een reepje op het deeg. Rol dit op om de vorm van een stengel te krijgen Smeer er
wat van de gesmolten boter op. Vouw nu het deeg dicht. Zo kan je zorgen dat de kaas niet
smelt uit de stengel in de airfryer. Smeer aan de buitenkant ook wat van de boter die je
gesmolten hebt. Als er geen boter meer is, kan je ook olie gebruiken. Nu kan je ze in de
airfryer opwarmen. 5 minuten is voldoende om ze goed te krijgen. Eventueel koop je een
chili dipsaus.

Ingrediënten:
Plakken kaas, bij voorkeur belegen
Plakken filodeeg
Roomboter
Olie

Gehaktballetjes met fetakaas

Er zijn vele manieren om gehakballetjes met fetakaas te maken. Het kan daarom best zijn dat je hier een methode leest die je zelf niet gebruikt. Het is echter natuurlijk wel handig om in ieder geval een basis te hebben die je kunt gebruiken. Het leuke aan de gehaktballetjes met feta is natuurlijk dat het eigenlijk een heel gebruikelijk borrelhapje is, maar dan op een bijzondere manier klaargemaakt. De manier die misschien wel het meest bekend is, is de Griekse gehaktbal op deze wijze. Daar lijkt het dan ook in grote mate op. Naast de fetakaas gebruik je dan blaadjes munt. Je vermengt het gehakt met ei, paneermeel, komijn, peper en munt. Ook brokkel je er de feta doorheen. Dit kneed je allemaal tot een geheel. Het is vervolgens natuurlijk de bedoeling om er balletjes van te rollen. Bedenk je dat het een
borrelhapje is. De ballen moeten dus niet te groot worden. Het bakken kan je het best doen in een koekenpan. Met olijfolie kan je dit binnen 10 minuten gedaan hebben. Slim is het om dan ook nog een sausje te maken. De verhouding tussen het gehakt en feta moet ongeveer 4 gram versus 1 gram zijn.


Ingrediënten:
Gehakt
Fetakaas
Munt
1 tl komijn
3 el paneermeel
Ei
Peper

Airfryer pizza hapjes met kaas

Met de komst van de airfryer is het maken van borrelhapjes een hele nieuwe fase ingegaan. Het is nu nog gemakkelijker mogelijk om allerlei warme hapjes op een meer gezonde manier te maken. Hiervoor heb je bijvoorbeeld pizzadeeg of bladerdeeg nodig. Daarnaast heb je natuurlijk ook enkele ingrediënten nodig om de kleine pizza hapjes te maken. Kaas is daarop eigenlijk altijd onmisbaar. De saus is vaak kant-en-klaar te krijgen zodat je die direct op het deeg kunt smeren. Laat de vellen bladerdeeg goed ontdooien en drogen. Snijd ze in kleinere vellen. Smeer hier de tomatensaus op en besprenkel ze met de geraspte kaas. Leg ze vervolgens in de airfryer. Die kan je direct aanzetten op 200 graden. Voorverwarmen is eigenlijk niet nodig. Op deze temperatuur is het zo dat binnen 5 tot 7 minuten de hapjes klaar moeten zijn. Wanneer je experimenteert met andere soorten kaas, is dat natuurlijk wel ook even opletten. Zorg wel dat het goed gesmolten is. Dit maakt de pizza hapjes natuurlijk veruit het lekkerst. Dien ze dan ook direct op wanneer ze nog warm zijn. Wees wel voorzichtig dat je je mond niet verbrandt.

Ingrediënten:
Enkele plakken bladerdeeg
Enkele el pizzasaus
Geraspte kaas