Categorie archief: Warme hapjes

Warme hapjes

Aubergine hapjes met tomaat en mozzarella

Het is natuurlijk voor verjaardags hapjes heel goed mogelijk om ze lekker gezond te maken. Dat
doe je bijvoorbeeld door een hapje met aubergine als basis te gebruiken. Zo kan je wat extra groente
tot je nemen op een lekkere manier. Dat je daar mozzarella en cherrytomaatjes bij gebruikt
is misschien ook niet zo vreemd. Het is immers bekend dat dit twee zeer geschikte
ingrediënten zijn om een borrelhapje mee te maken. Eigenlijk is het ook heel simpel. Je
snijdt de aubergine in plakjes. Vervolgens sprenkel je hier wat olijfolie op. Daarna bak je ze
even in een grillpan. Doe dit aan beide zijden natuurlijk. Je kan er vervolgens peper en zout
op strooien of malen. Leg er een plakje mozzarella op. Daar gaat vervolgens een half
tomaatje op. Tot slot kan er ook nog een blaadje basilicum op. Dit geheel kan je bij elkaar
houden door een prikker te gebruiken. Het is het best om het direct op te eten. Vooral ook
omdat je ze net in de grillpan hebt gebakken. Dat maakt het dus juist ook extra lekker om ze
direct op te dienen wanneer je een verjaardag hebt.

Ingrediënten:
Aubergine
Mozzarella
Tomaatjes
Basilicum
Peper
Zout
Olijfolie

Kaasstengels maken in de airfryer

Kaasstengels zijn natuurlijk zeer geschikt als verjaardags hapjes. In de meeste gevallen zal
je echter een plasticdoosje uit een wegwerpverpakking van een supermarkt voorgeschoteld
krijgen. Dat is natuurlijk niet de manier waarop jij dat aanpakt. Jij kiest er liever voor om er
iets bijzonders van te maken. Daarom bereid je je kaasstengels in de airfryer. Hiervoor
gebruik je filodeeg uit de vriezer. Dit laat je ontdooien, maar pas op dat ze niet uitdrogen.
Dat is niet de bedoeling ervan. Laat nu wat roomboter goed smelten. Snijd de kaas die je
gebruikt in gelijke repen. Dat gaat het best wanneer je de plakken op elkaar laat liggen. Je
legt nu een reepje op het deeg. Rol dit op om de vorm van een stengel te krijgen Smeer er
wat van de gesmolten boter op. Vouw nu het deeg dicht. Zo kan je zorgen dat de kaas niet
smelt uit de stengel in de airfryer. Smeer aan de buitenkant ook wat van de boter die je
gesmolten hebt. Als er geen boter meer is, kan je ook olie gebruiken. Nu kan je ze in de
airfryer opwarmen. 5 minuten is voldoende om ze goed te krijgen. Eventueel koop je een
chili dipsaus.

Ingrediënten:
Plakken kaas, bij voorkeur belegen
Plakken filodeeg
Roomboter
Olie

Gehaktballetjes met fetakaas

Er zijn vele manieren om gehakballetjes met fetakaas te maken. Het kan daarom best zijn dat je hier een methode leest die je zelf niet gebruikt. Het is echter natuurlijk wel handig om in ieder geval een basis te hebben die je kunt gebruiken. Het leuke aan de gehaktballetjes met feta is natuurlijk dat het eigenlijk een heel gebruikelijk borrelhapje is, maar dan op een bijzondere manier klaargemaakt. De manier die misschien wel het meest bekend is, is de Griekse gehaktbal op deze wijze. Daar lijkt het dan ook in grote mate op. Naast de fetakaas gebruik je dan blaadjes munt. Je vermengt het gehakt met ei, paneermeel, komijn, peper en munt. Ook brokkel je er de feta doorheen. Dit kneed je allemaal tot een geheel. Het is vervolgens natuurlijk de bedoeling om er balletjes van te rollen. Bedenk je dat het een
borrelhapje is. De ballen moeten dus niet te groot worden. Het bakken kan je het best doen in een koekenpan. Met olijfolie kan je dit binnen 10 minuten gedaan hebben. Slim is het om dan ook nog een sausje te maken. De verhouding tussen het gehakt en feta moet ongeveer 4 gram versus 1 gram zijn.


Ingrediënten:
Gehakt
Fetakaas
Munt
1 tl komijn
3 el paneermeel
Ei
Peper