Met de komst van de airfryer is het maken van borrelhapjes een hele nieuwe fase ingegaan. Het is nu nog gemakkelijker mogelijk om allerlei warme hapjes op een meer gezonde manier te maken. Hiervoor heb je bijvoorbeeld pizzadeeg of bladerdeeg nodig. Daarnaast heb je natuurlijk ook enkele ingrediënten nodig om de kleine pizza hapjes te maken. Kaas is daarop eigenlijk altijd onmisbaar. De saus is vaak kant-en-klaar te krijgen zodat je die direct op het deeg kunt smeren. Laat de vellen bladerdeeg goed ontdooien en drogen. Snijd ze in kleinere vellen. Smeer hier de tomatensaus op en besprenkel ze met de geraspte kaas. Leg ze vervolgens in de airfryer. Die kan je direct aanzetten op 200 graden. Voorverwarmen is eigenlijk niet nodig. Op deze temperatuur is het zo dat binnen 5 tot 7 minuten de hapjes klaar moeten zijn. Wanneer je experimenteert met andere soorten kaas, is dat natuurlijk wel ook even opletten. Zorg wel dat het goed gesmolten is. Dit maakt de pizza hapjes natuurlijk veruit het lekkerst. Dien ze dan ook direct op wanneer ze nog warm zijn. Wees wel voorzichtig dat je je mond niet verbrandt.
Ingrediënten:
Enkele plakken bladerdeeg
Enkele el pizzasaus
Geraspte kaas