Er zijn vele manieren om gehakballetjes met fetakaas te maken. Het kan daarom best zijn dat je hier een methode leest die je zelf niet gebruikt. Het is echter natuurlijk wel handig om in ieder geval een basis te hebben die je kunt gebruiken. Het leuke aan de gehaktballetjes met feta is natuurlijk dat het eigenlijk een heel gebruikelijk borrelhapje is, maar dan op een bijzondere manier klaargemaakt. De manier die misschien wel het meest bekend is, is de Griekse gehaktbal op deze wijze. Daar lijkt het dan ook in grote mate op. Naast de fetakaas gebruik je dan blaadjes munt. Je vermengt het gehakt met ei, paneermeel, komijn, peper en munt. Ook brokkel je er de feta doorheen. Dit kneed je allemaal tot een geheel. Het is vervolgens natuurlijk de bedoeling om er balletjes van te rollen. Bedenk je dat het een
borrelhapje is. De ballen moeten dus niet te groot worden. Het bakken kan je het best doen in een koekenpan. Met olijfolie kan je dit binnen 10 minuten gedaan hebben. Slim is het om dan ook nog een sausje te maken. De verhouding tussen het gehakt en feta moet ongeveer 4 gram versus 1 gram zijn.
Ingrediënten:
Gehakt
Fetakaas
Munt
1 tl komijn
3 el paneermeel
Ei
Peper