Categorie archief: Wraps hapjes

Wraps hapjes

Koude wraps met kip en pesto

Kip en wraps lijken altijd met elkaar verbonden te zijn. Zeker wanneer er pesto aan wordt
toegevoegd voor de smaak. Daarom is het ook goed om precies te weten hoe je dit dan op
de best mogelijke manier kunt maken. Het fijne is dat ze makkelijk vooraf te maken zijn en
dat je er niet veel werk aan hoeft te hebben. Je koopt de wraps in de verpakking. Dit doe je
ook met de kipfilet vleeswaren. Je kunt ervoor kiezen om de pesto zelf te maken, maar er
zijn natuurlijk ook voldoende varianten hiervan die je gewoon direct in de winkel kunt
kopen. Daardoor ben je snel klaar. Je legt de wraps neer, maar niet nadat je ze eerst even
kort hebt gewarmd in de magnetron. Vermeng de pesto met wat Griekse yoghurt en
mayonaise om er een sausje van te maken. Dit sausje smeer je op de wraps. Vervolgens kan
er wat Parmezaanse kaas overheen. Daarop gaat een plakje kipfilet. Doe er ook wat rucola
bij. Rol de wrap nu strak op. Leg ze even een halfuur tot een uur in de koelkast en snij de
wraps daarna in kleinere rolletjes. Nu kan je er een prikker in stoppen en ze opdienen.

Ingrediënten:
Wraps
Gerookte kipfilet vleeswaren
1 el groene pesto
2 el Griekse yoghurt
2 el mayonaise
Geraspte Parmezaanse kaas
Rucola

Spekrol met geitenkaas en honing

Warme hapjes zijn natuurlijk net zo goed geschikt voor een feestje als koude hapjes. Daarom is het aantrekkelijk om de spekrol met geitenkaas in de oven te stoppen. Het wordt vaak gezien als het ideale hapje bij goede rode wijn. De hapjes zijn simpel op te warmen in een ovenschaal. Verwarm de oven dan voor op 180 graden. Snij ondertussen de plakken ontbijtspek door midden in de breedte om tweemaal zoveel plakken te krijgen. Maak kleine blokjes van de geitenkaas. In elk plakje spek rol je een blokje geitenkaas terwijl je er ook wat honing bij knijpt uit een flesje. Rol er vervolgens een tweede lapje spek omheen. Doe dit wel kruislings. Zo is te voorkomen dat het vet en de honing er te veel uitloopt. Eventueel kan een
prikker ook helpen. Bedenk wel dat de schaal ook nog 12 minuten in de oven moet. Daarna is het hapje direct op te dienen.

Ingrediënten:
1 pak gerookte ontbijtspek plakken
15 gram geitenkaas
Honing

Wraps met ham en heksenkaas

De wrap met heksenkaas is inmiddels een klassieker aan het worden op feestjes in allerlei vormen, echt een verjaardags hapje. Dit komt mede ook omdat heksenkaas ook in veel andere borrelhapjes terugkomt en eigenlijk altijd een voltreffer blijkt te zijn. Wanneer je de wraps ermee besmeert en je voegt er wat ham vleeswaren aan toe, dan is dit ook het geval. Voeg er ook nog wat rucola aan toe voor de smaak. Het is wel aan te raden om de wraps eerst licht te verwarmen in de magnetron. Doe na het besmeren eerst de sla erop en pas daarna de ham. Het kan ook aantrekkelijk zijn om enkele zongedroogde tomaten in reepjes te snijden en ertussen te stoppen. Zorg dat de wrap goed strak wordt opgerold. Verpak ze even en laat ze 30 minuten in de koelkast staan. Daarna zijn ze klaar om te serveren. Maar niet voordat je ze in kleinere rolletjes hebt gesneden en er een prikker in hebt gestopt.

Ingrediënten:
2 wraps
Potje heksenkaas
Plakken ham
Rucola sla
Enkele zongedroogde tomaatjes